Sådan sparer du penge som studerende

At være studerende er langt dyrere, end det burde være her i Danmark. Dine studier betyder, at du ikke kan arbejde på fuld tid, men det koster tusindvis af kroner om året – takket være lærebøger, undervisning og mere! Det gør det svært at styre sine penge, og spare penge som studerende.

Den gode nyhed er, at der er nogle enkle måder, studerende kan bruge mindre penge på, spare mere, mens de stadig lever et godt liv. Dette indlæg viser, hvordan man kan spare penge som studerende på 8 forskellige måder. Vi har også inkluderet links til nyttige apps og websteder, der kan gøre meget af arbejdet for dig.

8 måder at spare penge på som studerende

I ingen særlig rækkefølge er her 8 gode måder at spare penge på som studerende. Vi har også inkluderet links til apps og websteder, der hjælper dig med at nå dine budgetmål.

1. Lav et budget

Dette dækker al slags visdom fra de forældre: Køb ikke når du er sulten, administrer dine forbrug og skære unødvendige omkostninger væk. I stedet for at nævne tip, du kan finde ud af selv, anbefaler vi bare at starte med et budget. Hvis du holder styr på, hvad der kommer ind og ud af din bankkonto, får du dig til at bedre fokusere på omkostningerne ved dine køb, og du begynder automatisk at spare penge.

Heldigvis har teknologi gjort budgettering en mindre opgave. Vi bruger ikke længere timer over køkkenbordet på at udfylde regneark. Moderne budgetterings apps linker op til din bankkonto og sporer automatisk udgifterne. Du skal bare lejlighedsvis gennemgå numrene og justere kategorierne.

2. Køb, bytt og sælg – inklusive dine skole ting

Dette inkluderer alt fra tøj, møbler i dit hus og ting du bruger i skolen. På trods af den digitale revolution skal mange studerende stadig købe bjerge af bøger, der koster hundreder af kroner hver!

I stedet for at købe dine lærebøger nye, skal du finde dem på DBA. Du kan nemt spare 50% – 80%, og mange næppe deres bøger fra skolen når de først er blevet student. Når du er færdig med dem, skal du sælge dem på samme side. Du kan ofte sælge dem til den samme pris, som du købte dem.

3. Køb ikke en bil

En bil er en af ​​de dyreste ting, du kan eje, og ikke at have en er en vanvittig god måde at spare penge på som studerende. I betragtning af de forudgående omkostninger er der også reparationer, forsikring, parkering, vedligeholdelse og brændstof – hvilket tilføjer hurtigt! Vi har gjort tallene og fundet ud af, at selv små biler kan koste over 10000 kroner om året!

Brug af billigere transportmuligheder kan spare dig for mange penge. Aktiv transport er den billigste og bedste for dig. Cykling, skateboard eller scooter er gratis, når du har udstyret, og at gå er helt gratis! Hvis du har en lang pendling, kan noget som en e-cykel være billetten.

Når du skal tage en længere tur, er offentlig transport den næstbedste mulighed, især på studenterpriser. For de tidspunkter, du har brug for en bil, kan du bruge en samkørsel som Gomore, som har gode priser for studerende. Du kan også bruge Gomore, når du skal foretage en envejs tur.

Føj disse omkostninger til dit budget, og du finder ud af, at de ofte koster langt mindre end at eje en bil. Ja, du har muligvis en måned, hvor du bruger hundrede kroner eller mere på transport. Men når du først har indregnet de tusindvis af kroner sparet fra forsikring, benzin og afskrivninger, kommer du sandsynligvis på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *